Colonial Collections Consortium
Terug naar agenda

Conferentie en symposium Untold Stories: representation, heritage and museums

Op donderdag 11 januari vindt in Den Haag de conferentie en het symposium Untold Stories: representation, heritage and museums plaats. Het programma - met workshops, een key note en een panelgesprek - richt zich op de rol van musea en erfgoedinstellingen in het heden en de toekomst. De keynote speaker is Valika Smeulders van het Rijksmuseum.

De rol van musea en erfgoedinstellingen als publieke ruimten is essentieel bij het vormen van narratieven en representaties. Ze dienen als een brug die het heden met het verleden verbindt en het toekomstbeeld beïnvloedt. Maar wie kan zich vinden in deze narratieven, vooral wanneer sommige onvolledig of onverteld blijven. Om de relevantie van deze instellingen voor een breder publiek te vergroten, is het cruciaal om na te denken over hoe we ze inclusiever kunnen maken. Door deze vragen aan de orde te stellen, effenen we het pad voor musea en erfgoedinstellingen om zich te ontwikkelen tot ruimtes die weerklank vinden bij een meer divers publiek.

Het symposium is voornamelijk in het Engels en het plenaire gedeelte van het programma kan worden bekeken via een live stream.

Voor meer informatie

Kijk voor meer informatie over de conferentie op deze pagina.